Onze missie & visie

De zon is er al 5 miljard jaar en zal er naar verwachting nog wel 5 miljard jaar zijn. Zij is een enorme energiebron waar we uit kunnen putten. Haar energie kost niets, is er voor iedereen en bevat geen CO2. Als solar verkenner van het eerste uur is Ecorus op missie om impact te maken met zonne-energie. Voor ons is zonne-energie de nieuwe standaard. Benieuwd hoe wij dat doen?

Impactmakers die het verschil maken .

We hebben een intrinsieke motivatie om een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. Bij het impact maken met zonne-energie zijn we vindingrijk en oplossingsgericht. En houden we van een uitdaging. Net als bij iedere andere grote systeemverandering gaat ook de energietransitie niet over rozen. We zijn flexibel en bedenken slimme oplossingen (bright solutions) die we ook uitvoeren. En ook bij tegenslag blijven we overeind en komen we verder. Dat is onze ondernemende pioniersmentaliteit waarmee we het verschil maken.

We geloven in
de kracht van de zon .

Klimaatverandering is een gigantische maatschappelijke uitdaging. Wij geloven in een betere, duurzame toekomst zonder fossiele brandstoffen en CO2. Waarin de oneindige energie van de zon de oplossing is. Zonne-energie wordt de nieuwe standaard. Samen zijn we op een missie die ruim 10 jaar geleden begon. Met een beloning in het vooruitzicht die de waarde van geld overtreft: een betere toekomst voor mens en planeet.

Samen bouwen naar
100% goedkope, groene energie .

We helpen organisaties bij de transitie naar 100% groene koolstofvrije stroom. We maken we niet alleen op maat gesneden plannen, maar voeren die ook stap voor stap uit. Dankzij onze ‘one stop solar shop’ aanpak zijn we het unieke aanspreekpunt voor de volledige transitie naar koolstofvrije elektriciteit, zowel voor on-site als off-site zonnestroom. Onze ‘path to net-zero electricity’ gaat uit van de huidige en toekomstige energiebehoeften van de klant en leidt naar een onafhankelijke energievoorziening met 100% goedkope, groene stroom zonder CO2.

We bedenken, bouwen, beheren en financieren zonnekracht-centrales .

Ecorus levert on-site en off-site zonne-krachtcentrales in verschillende formules. Daarnaast levert Ecorus aanvullende oplossingen zoals energy monitoring, energymanagement software, energieopslag, energyhubs, cable pooling, virtual battery, corporate PPA’s, etc om de transitie naar net-zero carbon electricity te versnellen. Van advies, bouwen, onderhouden, beheren en financieren. Alle disciplines hebben we in eigen huis.