Verkenningsfase

Zonnepark Medemblik

2.000 kwp
vermogen
3.800
zonnepanelen

Locatie

Medemblik

oplevering

2025

2.000 kwp
vermogen
3.800
zonnepanelen

Locatie

Medemblik

oplevering

2025

Synergie van duurzame energiebronnen

Op de locatie Medemblik zal naar schatting een zonnepark van 1,39 hectare worden gerealiseerd met ongeveer 3800 panelen. Deze locatie bevindt zich op de grens van het polderlandschap van West Friesland en de Wieringermeerpolder, naast de West-Friese Dijk. Om de afslag te omringen en het zicht op de omgeving af te schermen, zijn er bomenrijen geplant langs de rijdbanen en het viaduct van de N239. De snelwegbeplanting is verbonden met bosstroken, waarmee de hoek tussen de dijk en de verkaveling is opgevuld, wat resulteert in een groene kamer achtige ervaring op en rondom de afslag. De ruimte voor het zonnepark is verdeel over de vier vlakken van het knooppunt.

Zonnepark Medemblik biedt mogelijkheden voor de integratie van verschillende duurzame energiebronnen. Naast de opwekking van zonne-energie biedt het park ook mogelijkheden voor de integratie van windenergie en laadpalen voor elektrische auto’s. De nabijheid van een laadlocatie van Fastned en de optie om te cabelpoolen met de bestaande windmolens bieden potentiële kansen om synergie tussen verschillende duurzame energiebronnen te creeren. 

2022

Verkenningsfase afgerond

De locatie Middenmeer heeft een totale oppervlakte van 0,64 hectare en er wordt geschat dat er ongeveer 1800 panelen geplaatst zullen worden. Het gebied bevindt zicht op de grens van Wieringermeerpolder en de Anna Paulownapolder, direct aan de westzijde van de Afsluitdijk. Het landschap van de Afsluitdijk en de polder is open en grootschalig van karakter. Om de afslag te begeleiden en het zicht op de directe omgeving af te schermen, zijn er bomenrijen geplant langs de rijbanen en het viaduct van de N242. De ruimte voor het zonnepark is verdeeld over de vier vlakken van het knooppunt. ​
 
2022

Haalbaarheidsfase

Deze fase in nu in behandeling. De verwachting is dat dit eind Q3 2023 wordt afgerond. Hou de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
 

Contactpersoon ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr sed

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna